Haku - November 2017

November 2017

BEZOEK AAN HAKU – NESING

De ruwbouw van de school is klaar…

In November bezochten we met een groep van Anders Reizen het afgelegen Tamangdorp, HAKU – NESING. We zagen met eigen ogen dat de ruwbouw van de school net klaar was. De dorpelingen hadden keihard samen gewerkt en waren zo fier als een gieter om hun werk te tonen. Het was een zeer zware karwei geweest om al de goederen al tot in Nesing te krijgen over de bergen heen. Uren dragen en slepen waren nodig om de zware lasten ter plaatse te krijgen.
De gekregen opleiding om aardbevingsbestendig te bouwen kwam nu goed van pas. Onder supervisie kon men nu steen na steen, hun eigen school bouwen! De voldoening van de dorpsbewoners en ook van ons bij het zien ervan was dan ook enorm!

Feest in Nesing

Onze avond in Nesing zullen we niet vlug vergeten.

We werden dan ook hartelijk onthaald en kregen een unieke Tamang dans- en zangvoorstelling zoals weinig toeristen in Nepal ooit te beurt is gevallen. Met een warm gevoel denken we terug aan ons verblijf in dit totaal niet-toeristisch dorp. We gaven veel maar ook kregen ook veel terug … zo mooi om dit mogen mee te maken!

De ruwbouw van de school is klaar

Ondertussen zijn de deuren, vensters en het dak gemaakt en worden nu geleverd. We kijken uit om hier meer nieuws van te horen.

De school begin Januari 2018

Als de school volledig klaar zal zijn worden de WC’s gebouwd. En dan komt ook Sano Haku aan de beurt. Dit deeldorpje van Haku ligt op een uurtje wandelen van Nesing. Ook hier zullen we een schooltje van twee klassen bouwen. De mensen staan er al te poppelen van ongeduld om aan de gang te schieten.

Uw steun blijft dus nog héél erg nodig.
Vandaar deze heel warme oproep in deze donkerste maar ook warmste weken van het jaar.

BE32 5500 7878 0002 met vermelding HAKU (niet vergeten!)

2018 kan een prachtig jaar worden voor de mensen van Haku … dat wensen we hun alvast!

BEDANKT – DHANYABAD
in naam van de mensen van HAKU
Betty Moureaux
Voorzitster BIKAS