bestuur

Claude Van Collie

Claude Van Collie

Sinds mijn prille jeugd zijn de bergen met hun adembenemende vergezichten een echte passie.
Klimmen leerde ik op de rotsen langs de Maas, dankzij de stages die de Belgische Alpine Club organiseerde. Ik leerde er de klautertechnieken en afdalen met dubbel touw samen met de ere-voorzitter van de Club Paul De Gensf. Aan hem dank ik verscheidene klimbrevetten. Een wereld van echte vriendschap en solidariteit waarmee ik nog steeds in contact ben en waar ik heel veel genoegen aan beleef.

Tags: 

Webmaster

De natuur en specifiek de bergen hebben mij steeds aangetrokken . In de jaren 70 en 80 wandelden we veel rond in Alpen en Pyreneeën, en beklommen een paar toppen.
In de jaren 90 verruimden we onze horizon. Trekkings in het noorden van het Europese continent, Noorwegen, Spitsbergen en Groenland waren ons doel. We bezochten een aantal keer de Andes. Een poging om de hoogste berg buiten de Himalaya te beklimmen in Chili, strandde in een weeklange sneeuwstorm op 6.000 meter hoogte.

Tags: 

Secretaris

Peter David
Secretaris Bikas

Het was, net zoals bij elke bergfan, de droom om na de Alpen, de Himalaya te zien. En op jonge leeftijd kocht ik dan ook, achter de rug van de ouders – in die tijd not done, een ticket Nepal. Het toeval wou dat een medewerkster van het ere-consulaat dezelfde vlucht nam en samen met haar kreeg ik heel wat meer van Nepal te zien dan dat van wat een georganiseerde reis aanbiedt. Mariette Ballegeer en haar man Omer werden dan ook vrienden voor het leven. Nog meer dan de bergen bleef de lokale bevolking me bij.

Tags: 

Redactie BIKAS tijdschrift

Irene Van Driessche
Irene in Nepal
tijdens de inhuldiging van de Seilasadak,
een weg tussen Khaharekhola en Kolati.

Tags: 

Bestuur

bestuur2

Even voorstellen ...


Als je op de foto klikt kun je (van sommige personen) meer informatie lezen.

Tags: