Voorzitter

Betty Moureaux Betty Moureaux in Nepal


Na mijn studies verpleegkunde volgde ik een bergidsenopleiding en trok met jongerenkampen naar Zwitserland waar ik enorm gefascineerd was door de bergen. Toen ik in 1992 voor het eerst naar Nepal trok kon ik niet vermoeden dat dit zowat mijn tweede thuisland zou worden. Sindsdien heb ik meer dan 50 trekkings en ettelijke topbeklimmingen in de benen in de meest uiteenlopende Nepalese regio’s.


Door de passie voor dit land ben ik reisbegeleidster bij Anders Reizen geworden en kan ik nu met veel plezier anderen laten kennismaken met dit prachtige Himalaya-land, waarvan de schitterende natuur maar ook de cultuur en zeker ook de mensen (wiens taal ik spreek) mij zo dierbaar zijn. Jaarlijks kom ik 2 à 3 maanden in Nepal wat ondertussen vergelijkbaar is met een verblijf van 5 jaar.

Als Nepalliefhebber leerde ik al vlug Bikas kennen en was gefascineerd in hun verantwoorde werking en in hun vrijwillige, geëngageerde inzet. Geregeld schreef ik een artikel voor het tijdschrift over mijn avonturen in dit prachtige land.


Toen plots in april 2015 een grote aardbeving het land trof en een hoop vrienden van mij in grote nood bracht, besefte ik dat ik iets moest (terug) doen voor de mensen die mij zoveel mooie momenten hadden bezorgd. Vijf weken na de aardbeving ging ik samen met Armand naar Nepal, bezocht de zwaar getroffen dorpen en startte het Haku – Nessing project.


Ondertussen kwam mijn inzet voor Bikas in een stroomversnelling en voordat ik het goed besefte werd ik in mei vorig jaar tot voorzitster verkozen. In deze functie en met mijn kennis van Nepal hoop ik dat we samen nog vele mooie projecten kunnen realiseren in dit land dat mijn hart gestolen heeft.
Betty werkt als nachtverpleegkundige op KPC, het Kinder Psychiatrisch Centrum te Genk en als thuisverpleegster in de groep van Kurt Neyens te Brugge.