Dichtbundel: 'tussen zwart en wit’

Een haikubundel met bijhorende tekeningen in Chinese inkt

kaft_tussen_zwart_en_wit.


Voor het lees- en kijkboek ‘tussen zwart en wit’ schreef Hilde Devos de haiku’s, korte verzen over momenten van ‘leven’. Joor Verhoeven tekende met Chinese inkt.

 

Hilde Devos (°1959)

Van in haar kindertijd leeft Hilde op het snijvlak van muziek en taal.Als lerares piano begeleidde zij ook de zangklas, met grote interesse voor het woord. Daaruit groeiden haar concertprogramma’s poëzie en piano.Intussen daagde schrijven haar steeds meer uit. Zij volgde het schrijftraject bij Stichting Lodewijk de Raet en bij Creatief Schrijven. Geregeld nog neemt zij deel aan cursussen poëzie en verhalen.
Vooral geluiden en klanken prikkelen haar en leiden naar een talige oogst. Ervaringen van een ruime horizon en wakkere zintuigen puurt zij uit tot haiku’s. Hilde is een gedreven lid van de Haiku Kern Kempen en de Haikoe-kern Antwerpen. Haar verzen worden gewaardeerd in Vuursteen Tijdschrift voor haiku, senryu en tanka, in Aan het woord 2014, een bloemlezing met werk van haikudichters en in de Haikoe-kantelkalender 2015.
De jongste jaren vat Hilde het wezenlijke van elke dag in een of andere Japanse dichtvorm. Uit die poëtische ‘dagboeken’ ontstond tussen zwart en wit.

 

voorproef_zwartwit
Joor Verhoeven (°1967)

Voor Joor is schilderkunst al ruim drie decennia een ware passie. Van 1990 tot 1995 werkte zij als freelance illustrator voor de uitgeverijen Houtland, Lannoo, Jeso Cards en Hallmark. Met veel enthousiasme geeft zij sedert 1993 schilderles aan de Gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten Arendonk. In 2002 nam zij deel aan een stage traditionele Chinese schilderkunst bij meester Keling Jiang in Rijsel. Vanaf september 2011 beoefent zij Vrije Grafiek aan IKO- DE KUNSTACADEMIE Hoogstraten bij Manu Van Hove. Zij volgde ook meerdere lessen papierscheppen bij Denies van Loon.
Het boek ‘tussen zwart en wit’ telt 128 bladzijden in. Het is een pracht van een hebbeding, heel gepast als geschenk. De opbrengst van deze haikubundel gaat integraal naar BIKAS-projecten in Nepal.
 

  • Titel : ‘tussen zwart en wit’
  • Pagina’s: 128 p. in liggend A5-formaat, stevige kaft, genaaid, in zwart-wit
  • ISBN: 978-90-8239-561-7 , NUR 306:370
  • Vormgeving: Guy Peeters
  • Druk: grafische groep Matthys
  • Kostprijs: de dichtbundel kost 10 € zonder verzendkosten en 14 € met verzendkosten
  • Bestellen: storten op het rekeningnummer BE32 2200 7878 0002 van Bikas Association met vermelding: ‘tussen zwart en wit – haikubundel’. Tegelijk graag ook een mailtje naar info@bikas.be met het adres van de bestemmeling.