Van School tot school - Een Beeldverhaal

[ FR - version française ] [ EN - english version ]

In november 2016 hebben we een maand samengewerkt met CEPP, het Nepalese Centre for Educational Policies and Practices. Zij willen de kwaliteit van het basisonderwijs verbeteren in overheidsscholen op het afgelegen platteland, voornamelijk in de driehoek Sindhuli/Makwanpur/Rautahat in de Inner Terai, ten zuiden van Kathmandu, en ook in Dolakha District aan de Tibetaanse grens.
Wij hebben samen met de CEPP medewerkers 4 ‘crash trainings’ gegeven: erg praktische vormingen voor ECD-classes (Early Childhood Development – kleuterklassen) en Class 1, 2 en 3 van het lager onderwijs. Op vijf andere plaatsen hebben we overlegd met ouders, leerkrachten, de oudervereniging, leerlingen, het schoolhoofd en CEPP-medewerkers, over hoe een bepaalde school nog kan verbeterd worden.


Wat hieronder volgt is een impressie in woord en beeld…


Bekijk statische slideshow

Wij werken samen met CEPP, het Centre for Educational Policies and Practices, een Nepalese ngo die de kwaliteit van het basisonderwijs wil verbeteren. Ze ondersteunen de overheidsscholen, waar het onderwijs gratis is. CEPP wil ervoor zorgen dat ook de armste kinderen goed onderwijs krijgen, door ouders te informeren over hun rechten en door leerkrachten te motiveren.


Uw bijdrage aan het project is meer dan welkom op het rekeningnummer
BE32 2200 7878 0002 van Bikas, met de vermelding "Vrienden van Paul en Carine."

Paul en Carine

Hartelijk dank!