Reisgids en Kalenders 2023 voor Nepal

Haku-kalender 2023

 

In 2015 na de grote aardbeving ontstond het HAKU-project. De vier dorpen van HAKU werden zwaar verwoest. We zorgden dat er scholen met bijhorende toiletten werden heropgebouwd. Ook voorzagen we schoolmeubilair, een omheining en een watertank met drinkbaar water. Er werden naaiklassen opgestart en vorig jaar werd een verdieping bijgebouwd op de school van Thulo Haku.

Afgelopen jaar zijn we gestart met een driejarig project om de kwaliteit van het onderwijs te bevorderen. Via natuurbehoud, moestuinen, proefvelden, inrichten van klassen, actieve lessen en oudercontacten wordt de hele gemeenschap betrokken bij dit educatief groeiproces.

De milieuvriendelijke, duurzame en zachte aanpak heeft duidelijk een verbetering van de levenskwaliteit opgeleverd. Leerkrachten zijn meer gemotiveerd en leerlingen gaan liever naar school terwijl de ouders hun kinderen stimuleren en begeleiden.

 

 
Net zoals de vorige jaren is er weer zo’n prachtige en praktische KALENDER van Nepal te koop.
Met de aankoop van deze kalender help je mee het HAKU-project verder te zetten. Meer info over het Haku-project vind je te https://bikas.org/haku .

Prijs: € 15 per kalender + verzendingskosten (voor 1 kalender € 3, voor 2/4 kalenders € 5).


Je mag het geld storten op het rekeningnummer BE55 0011 5790 3144 met vermelding HAKU 2023. (dit nummer alleen gebruiken om een kalender te bestellen aub) Wil jij graag je steentje bijdragen en wens je zo’n kalender, stuur dan een mailtje naar betty@bikas.be met je gegevens en ik zorg ervoor dat de kalender(s) op de juiste plaats terecht komen.

Wil je het HAKU-project liever rechtstreeks steunen dan kan dit op het rekeningnummer van vzw BIKAS BE32 2200 7878 0002 met vermelding HAKU. Vanaf 40 Euro wordt een fiscaal attest afgeleverd. Vanaf 15 Euro krijg je het Bikas tijdschrift toegestuurd.
Alvast bedankt voor je steun!


Kalender voor Mallaj 2023

Naar jaarlijkse gewoonte hebben ook de werkgroepen Oud-Turnhout en Gierle weer een mooie kalender gemaakt. Ook deze keer hebben ze eigen foto’s gebruikt. De opbrengst van deze kalender gaat naar de afwerking van de school in Mallaj, die volgend jaar officieel zal geopend worden in de aanwezigheid van Karel en José.

Je kan deze kalender bestellen via bikasnepal@outlook.be (ook hier je gegevens duidelijk vermelden) of telefonisch op het nummer 0476-611538 bij José Smulders. Je kan het geld storten op rekeningnummer BE86 7390 1850 2850 op naam van BIKAS Nepal, met de vermelding ‘kalender 2023’.

De mensen van de werkgroep zijn bereid de kalenders aan huis te leveren bij de mensen die in de omgeving van Turnhout wonen. De prijs voor de kalender van de werkgroep Oud-Turnhout/ Gierle bedraagt 15 euro. De verzendingskosten zijn 3 euro voor één kalender, 5 euro voor 2 tot 3 kalenders. Meer info over net Mallaj-project vind je te https://bikas.org/MallajAlternatieve Reisgids voor Nepal

Irene Van Driessche, redactrice van het BIKAS-tijdschrift, heeft een e-boek samengesteld dat een heel andere kijk geeft op Nepal… bekeken destijds door wijlen Fik Seymus gedurende zijn jarenlang verblijf in dit prachtige Himalaya staatje. 

Wil je meer weten over het ‘namaste’ plantje, of over een sisnu-kus, Mustang koffie of over de dorpen zonder glas, dan geeft dit boekje je hierop antwoord. Ook het verhaal van de ‘verloren parel’, destijds ontsproten uit het brein van Fik, komt aan bod.

Het boekje telt 80 bladzijden en is rijkelijk geïllustreerd met foto’s. Het boekje kost 12 euro waarvan 8 euro voor Bikas, als postuum eerbetoon aan Fik. Dit reisgidsje is een hebbeding voor alle Nepalliefhebbers!

Te bestellen op: https://ensouledmind.eu/winkel/ensouled-inspiration/ensouled-books/e-boeken/daar-waar-bomen-mogen-huwen/

Stuur na bestelling een e-mail naar Irene Van Driessche, irene@bikas.be, met de vermelding van het Bikas project dat je wil steunen met je aankoop.

OPGELET: Na aankoop ontvangt U GEEN gedrukte versie van de reisgids, maar een link om de PDF-versie van de gids te downloaden!